Seniorencontact Middelburg-Veere

Activiteiten door derden

Het is mogelijk om activiteiten, die interessant zijn voor onze leden door te geven aan onze afdeling. 
De beslissing om te plaatsen neemt de websitebeheerder. 

Zeeuwse Concertzaal 

Regelmatig zijn in de Zeeuwse Concertzaal de repetities van het Zeeuws Orkest (gratis) bij te wonen en kunt u genieten van mooie muziek. De aankondigingen vindt u in de PZC, maar voor info kunt u terecht bij Riet Roos: rietroos9@zeelandnet.nl

Gezellig samen film kijken, gratis!

Iedere eerste zondagmiddag van de maand om 14.00 uur kunt u gratis een film kijken in Willibrord. U krijgt ook nog een kopje koffie en een sapje. U hoeft zich niet aan te melden. 

Samen uit eten

Wilt u op dinsdag deelnemen aan een maaltijd van Resto van Harte? Cathrien Hamelink regelt uw aanmelding, telefoon 0118-62 88 08. 

Vier het leven neemt ouderen mee uit

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum. De deelnemers genieten van een drankje tussendoor en elkaars gezelschap en worden na afloop weer veilig thuisgebracht.
Wilt u meer informatie over de activiteiten van Vier het Leven?
Info: op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur telefoon 035-524 51 56. 

Zeeuwse bibliotheek (ZB) 

In de Zeeuwse Bibliotheek vindt u alle informatie die u maar kunt bedenken. Er is o.a. een uitgebreide wand met folders over allerlei cursussen, lezingen en informatie over instanties en verenigingen. De Zeeuwse Bibliotheek zelf organiseert Computer en tablet cursussen, de Belastingdienst is er aanwezig voor hulp bij uw aangifte. 
Ga eens naar Kousteensedijk 7, op maandag van 13.00 - 20.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 20.00 uur en zaterdag van 10.00 - 16.00 uur, u zult er schatten aan informatie vinden (en ook boeken natuurlijk). 

Samen zingen 

Iedere eerste woensdag van de maand kunt u gaan zingen in de Likkepot onder de Toren.
Info bij Ger van Wageningh  gvanwae@zeelandnet.nl 

Elkaar ontmoeten in de stad

Als U moe bent van het winkelen of gewoon gezellig een kopje koffie of thee wilt drinken, bent U van harte welkom in het Hofje onder de Toren. De ingang is aan Walgang 1, schuin achter de HEMA. dinsdag 10.00-12.00 uur, donderdag 11.00-16.00 uur, zaterdag 11.00-15.00 uur 

Activiteiten voor senioren in Veere

In de gemeente zorgt de Stichting Welzijn Veere voor een uitgebreid aanbod aan welzijnsactiviteiten voor senioren. In iedere kern is er een soosmiddag, gymnastiek op muziek of Meer Bewegen voor Ouderen, koffieochtenden, Open Tafel-bijeenkomsten en zanguurtjes.
Daarnaast is nog koersballen, biljarten, bridgen, badminton, handwerken een heuse bingo (Oostkapelle) en Jeu de boules. In de ene kern is nog meer te doen dan in de andere. Denk aan fietstochten, koffieochtenden, filmmiddag, vleugelconcerten, knutselen enzovoorts. Al deze activiteiten met alle informatie en vermelding van contactpersonen staan in een overzichtelijk boekje.
Per kern is dit boekje te raadplegen op welzijnveere.nl/senioren/welzijnsactiviteiten. Telefoon 0118-58 36 87.